El documental

Aquest treball d'investigació compleix amb la missió de recuperar una part del que som les persones: temps i memòria, de la que estem constituïts. Memòria i reparació són la màxima que perseguim els autors d'aquest documental, ja que com a creadors i com a ciutadans tenim la responsabilitat d'aquest repte històric al nostre país.

La pel·lícula, L’últim Brigadista és un viatge pels records d'Almudéver, que ell, als 98 anys, encara es manté segur, emocionat i reivindicatiu. El seu periple i les experiències assolides són especialment singulars. Només tenia 17 anys quan vingué de França, on vivia i d'on va obtenir la nacionalitat, per participar en la guerra, sense tenir l'edat. Finalment aconseguí que l'admeteren a les Brigades Internacionals, en el grup italià. La Guerra Civil Espanyola, l'estada en camps de concentració, el posterior exili a França... Almudéver és una memòria històrica encara viva i sorprenent.

En aquest document retratem la figura de l’inoblidable Josep Almudéver i la de totes aquelles persones que, sent estrangeres, lluitaren per la República Espanyola: Russos, Francesos, Estatunidencs, Grecs, Argentins, Anglesos, Mexicans, Polonesos, Alemanys, Txecs, Hongaresos... etc.

Es compleixen més de 80 anys de l'arribada de les Brigades Internacionals a la Guerra Civil Espanyola. Més de 35.000 homes i dones acudiren per a lluitar en contra del feixisme. Prop de 10.000 van perdre la seua vida. Mai en la historia hi hagut un cas igual de solidaritat internacional.

IMG_0151
IMG_0153
IMG_0149

Vols col·laborar amb el nostre projecte?

Prem el botó i entra en Verkami!